Blog, Chronic Illness, Lifestyle, MS, Travel/Reise

‘Busy’ Week & New Look

//Norsk versjon lenger ned //

It’s not very often I have plans almost every day, so that’s why I call it a busy week. Most people would probably laugh when I call it busy, but who cares! 

For some time now I have wanted to do something new about my look, and doing something about my hair is “easy”. So that is what I’m going to do. Yesterday I went to a hair salon to ask them and find out what they think about my plan, and also book my first appointment. Today was my first appointment, and first step to a new me. First step is to get me lighter or blonder or whatever you’ll call it. To lighten my hair she used foil to make highlights. After almost three hours I was done. Now I have to pay for all the home coloring I’ve done. My hair just didn’t want to let go of the color in some areas, so she had some work to do. I love my highlights, but this is just on the way to the final results. Curious? I won’t tell yet! I have a new appointment in 6 weeks to lighten my hair even more. 

Tomorrow is already my round #10 of Tysabri (my disease modifying drug for MS). So I’ll spend 2 hours in the hospital, 1 hour where I receive the treatment (Tysabri), ½ hour flush (saline) and ½ hour just for observation. I want to tell more about this and everything around my treatment but we’ll take that another time.

In my last post I wrote about Pain and Frustration and about having massage, and on Thursday I’m going back for another back and neck massage. I can’t wait!

On Friday my boyfriend and I are leaving for a weekend trip together with some in his family. We’re not going that far, just 1 hour on a plane up north to Trondheim. We’ll stay at a hotel, eat good food and yeah, I really can’t remember all the plans, but we’re also doing this Escape Room game. I’ve never done this in real life before (only playing on my phone), so lets see how that goes. It’s always great to just go away, even for a weekend and do something else. 

On Sunday we’re going back home, and since it’s Mothers Day here in Norway I might visit my parents. We’ll see!

**************************

En ‘Hektisk’ Uke

Andre ville kanskje ledd av meg når jeg kaller dette en hektisk uke, men det er faktisk ikke ofte jeg har planer hver dag. Så dette er altså min hektiske uke!

Jeg har en stund nå gått og hatt lyst til å gjøre noe nytt, endre utseendet. Og håret er en grei ting å endre, så det er altså planen min nå. I går dro jeg ned til frisørsalongen for å forhøre meg litt og få innspill på planen min, og også sette opp min første time. 
I dag hadde jeg min første frisørtime – første steg i forvandlingen. Nå er planen egentlig å lysne håret litt etter litt, så i dag ble det en del foliestriper. På grunn av at håret mitt var kranglete og det var et par områder som ikke ville slippe fargen måtte vi gå over to ganger, og dette tok derfor litt tid. Etter nesten tre timer var vi ferdig for dagen. Har fått ny time om 6 uker, så da blir det vel å lysne litt mer. Blir jo spennende å se det endelige resultatet, men hva planen er røper jeg ikke ennå (vet jo ikke, det kan jo hende jeg feiger ut, hehe). 


I morgen skal jeg ha min runde #10 med Tysabri (MS-medisinen min). Da blir det å tilbringe 2 timer på sykehuset: 1 time hvor jeg får Tysabri intravenøst, ½ timer hvor de flusher igjennom med saltvannsoppløsning, og tilslutt ½ timer hvor jeg sitter til observering. Jeg har litt lyst til å fortelle mer rundt dette med MS-behandlingen og egentlig alt rundt akkurat denne prosessen, men det får bli et eget innlegg senere. 

I forrige post jeg skrev (Pain and Frustration) skrev jeg at jeg skulle få massasje, og på Torsdag skal jeg tilbake for nakke- og skuldermassasje. Dette ser jeg frem til!

På Fredag reiser kjæresten og jeg på en weekendtur sammen med flere i hans familie. Turen går med fly nordover til Trondheim hvor vi skal bo på hotell, ut å spise god mat, og ja, jeg husker ikke hele programmet. Men vi skal nå på noe sånt Escape Room-greier. Jeg har aldri vært borti dette før, sånn om man ser bort ifra spill på mobilen, så det kan jo bli interessant. Spørs om jeg har noe å bidra med, men jeg skal nå delta hvert fall. På Søndag er det jo morsdag, så får se om jeg tar en tur til foreldrene mine en snartur etter vi kommer hjem igjen fra Trondheim. Må se 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s