Blog, Chronic Illness, Lifestyle

New Year, New Me…

// Norsk versjon lenger ned //

…or something like that! We’re already two weeks into the new year, into the year of 2019, but who cares? I’ll start the change whenever I want to do so. And now it’s time. To be honest I’ve tried before and it works just fine, for å few weeks or months, and then we go on a holiday and I’m back to the normal me – the unhealthy person who drinks coke only. And when I’m on the sugar high it’s even easier to eat chocolate and other sweets. But I’m motivated – it’s about time! It’s not just about getting fatter, because I get that you should be happy and get into what you are, and love the body you have. Sometimes I do, and sometimes I don’t. But in over 7 years I’ve gained almost 20kgs, and with my health that’s not good. I should be better at exercising, and with fatigue I find that hard, but it’s even harder when you have to carry that much extra weight. So that’s the main reason. 

Now I feel motivated for a change, and I want to try making my own juices, drinking smoothies, reducing my intake of sugar, wheat and stuff like that. And I have to drink more water! I need to do this my way and kick-start it with a detox, and maybe after doing this for a couple of weeks it gets easier. I can’t be too strict and I want to allow myself something now and then. Hopefully this will help me to not fall back on bad habits.  

My Juice this morning:
1 green apple, 150g green grapes, 2 kiwis, 1 tbsp lime juice, 6 spinach leaves, 15g ginger

I also want to find something I like, something to help me move my body and do SOMETHING. I feel like yoga is an activity I may like. I’ve never done that before, but it’s never too late to start, or what? (I kind of dream about going to a yoga retreat). I also have an exercise bike I can use while watching TV. I’m thinking a couple of times a week in the beginning, maybe more if I have the energy.
Hopefully these changes can contribute to a healthier lifestyle, healthier body and weight loss. 

Do you have any tips on how to stay motivated?
   

*************************

Nytt År, Ny Meg!

…eller noe sånt. Jeg er relativt treg når det kommer til det meste, og liker ofte å utsette ting. Men nå er vi to uker uti det nye året allerede, og jeg føler meg klar for en endring. 
Jeg har prøvd dette noen ganger tidligere, og det går bra, i en periode – noen uker eller også måneder, helt til vi drar på en ferie hvor jeg skal kose meg. Da er det tilbake til gamle (dårlige) uvaner hvor jeg omtrent kun drikker cola. Og sukkerushet gjør det lettere å gå i skuffen og finne frem en sjokoladeplate som jeg hiver innpå som en sulten ulv. Det er så unødvendig!

Nå føler jeg meg motivert og jeg har lyst til å gjøre en endring. Det handler ikke bare om det å ha noen kg mindre på kroppen, sånn selv om jeg har lagt på meg nesten 20 kg på litt over 7 år. For jeg er helt klar for det å lære seg å like den kroppen man er i, sånn selv om jeg ikke akkurat er den rette til å si det. Og selv om jeg har noen kg til overs så har jeg dager jeg er ganske fornøyd, mens andre dager skulle jeg vært tilbake til der jeg var for 8 år siden (men jeg var jo ikke fornøyd da heller). Det handler litt om min egen helse, det å komme meg ut og bevege på meg. Fatiguen gjør det ikke så enkelt, og da hjelper det heller ikke å ha noen ekstra kg man må slepe med seg. Så nå er jeg klar! Jeg føler meg motivert nok og vil starte det hele med en detoxkur, jeg vil lage juicer og smoothier, kutte ned på sukker, hvete og sånne usunne ting. Og jeg må definitivt bli flinkere til å drikke VANN. Etter å ha holdt dette gående i et par ukers tid, så blir det kanskje enklere å fortsette?! Jeg kan ikke være helt nazi, og må unne meg noe nå og da, men ikke hver dag, som jeg har gjort det siste året. Forhåpentligvis kan jeg gjøre dette til en permanent endring (har litt press på meg nå som jeg gjør dette offentlig). 

Juicen jeg lagde til frokost i dag:
1 grønt eple, 150g grønne druer, 2 kiwier, 1ss lime juice, 6 spinatplader, 15g ingefær

Jeg bør jo absolutt begynne å bevege meg mer, og jeg må finne meg noe jeg kan like. Å gå rundt på tur alene er jeg lei, så det blir bare med de rolige turene med hunden min Chilli. Jeg har tenkt litt på yoga – jeg har aldri gjort det før, men det er vel aldri for sent å starte? Bare sånn for å gjøre NOE. Jeg har også en trimsykkel jeg i en periode var flink til å bruke. Så om jeg i starten i det minste kan ha en aktivitet et par ganger i uken, evt mer om jeg har dager med energi til overs. 
Forhåpentligvis kan disse endringene bidra til en sunnere livsstil og en sunnere kropp, og vektnedgang. 

Har du noen tips til hvordan man kan holde seg motivert?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s