Blog

My Christmas Week

// Norsk versjon lenger ned //

The Christmas vacation is over and a new year is already here, but I just want to write about the Christmas week. 

I’ve spent 12 days at a cabin up in the mountains with family, wanting to relax and be spoiled a bit by my parents. Some will say I have a 365 day long vacation every year, but nope, it really doesn’t feel like that. It feels good to take a vacation from home stuff, cooking and everything back at home and enjoy the “vacation”. Yeah I know I’m in my (early) 30s, but who care?! 🙂 

Most of the vacation has been spent relaxing, eating good food, playing, drinking, having fun, but I’ve also been more active than in a long time. I haven’t exactly run a marathon or anything like that, but I finally got to try out my (now not so) new cross-country skin skis. Last time I tried I went about 25m before it felt like my legs was about to collapse. We didn’t go that far, but far enough to feel good about it (being me)! I’ve also been downhill skiing, two days in a row!! Took it slow, easy and controlled, had lots of fun and that felt soooo freakin’ good! 
And that’s not all! The day before Christmas Eve I walked about 1,5km x2 to eat the most delicious cinnamon rolls and listening to live Christmas music. 

 

IMG_1928.jpg

The whole time it has felt pretty good, not more tired than usual. I’m good (or bad) not looking for signs and now I’m back home I feel it in my body – but it was totally worth it! So maybe the Thailand vacation in November worked wonders?! And if that’s the outcome from a trip to a tropic destination I love to travel even more!

***************

Min Juleferie

Nå som juleferien er over og vi nå skriver 2019 vil jeg bare skrive litt om juleuken. 

Jeg har tilbragt hele 12 dager på en hytte på fjellet med familien, hvor jeg har blitt skjemt bort og kunne slappe av mer enn vanlig. Som ufør så mener noen at jeg har 365dager-lang ferie hvert år, men det føles ikke akkurat sånn… Det har vært deilig å ta ferie fra alt hjemme: matlaging, rydding og alt annet, og bare nyte roen og det å kunne slappe av og bli skjemt bort av mine foreldre. Hva så om jeg er 30+år? 

For det meste har det som sagt hvert avslapning, kortspill, god mat og drikke, men jeg føler jeg også har vært mer aktiv enn på lenge. Nei, jeg har ikke akkurat løpt noe maraton eller noe sånt. Lille julaften gikk jeg 2x 1,5km for å spise verdens beste kanelboller og høre på live julemusikk i en peisestue på fjellet. Noen dager senere fikk jeg endelig prøvd mine nå ikke fult så nye felleski (som jeg kjøpte på slutten av sist sesong). Det ble en rolig og ikke altfor lang tur, men lang nok til at jeg fikk en mestringsfølelse. Sist jeg prøvde meg føltes det ut som om beina skulle kollapse under meg, og jeg gav opp etter 25m. Jepp, tjuefem meter…  Og ikke nok med det! Jeg har stått på slalåm to dager på rad. Ikke lenger enn 1-2 timer, og jeg tok det rolig og kontrollert, og bare hadde det morsomt. MEN det føltes så ufattelig godt. 

Kroppen har føltes helt grei i tillegg, men jeg er kanskje litt for dårlig til å lytte til den, og må ta den smellen før eller senere – dvs nå som jeg har kommet hjem og ting blir litt annerledes må jeg ta konsekvensene. Men det var absolutt verdt det 🙂 Mulig Thailandferien i November gjorde susen? Jeg har følt meg så mye lettere til beins (om det gir mening), og om det er utfallet i fremtidige ferier til tropiske strøk, ja, da elsker jeg å reise ennå mer! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s